Založ si blog

Fico vs. Banky – 1: 2

Róbert FicoSúboj titanov, dá sa nazvať v nadpise uvedený duel. Bohužiaľ, náš premiér v ňom aktuálne stráca. Aj keď sa mu podarilo streliť jeden góol cez bankový odvod, komerčné inštitúcie majú stále náskok.

Aj keď sa z mohutných príjmov bánk okresáva ľahko, tie si vždy nájdu cestičku, ako toto  bremeno vypustiť. Bohužiaľ, tá cestička väčšinou vedie cez naše bežné účty, platobné karty, úvery atď..  toto však nevidíme len my, ale aj Fico, ktorého správa o mastnejších cenníkoch bánk nepotešila.

 

Vaša jasná odpoveď

 

Náš premiér sa nedávno rozhodol založiť útočnú akciu, keď opomenul osobitný návrh zákona pre systémovú ochranu spotrebiteľa na finančnom trhu. Či sa mu cez tento krok podarí streliť góóol, ste čiastočne odpovedali aj vy. Nedávno sme sa Vás v Investičných Novinách pýtali, či nová finta nášho premiéra zaberie  a či si banky rozmyslia bezhlavé zvyšovanie poplatkov. Tak či onak, odpoveď sa dala čakať. NIE!

Aj keď pokuta môže vyskočiť na viac ako pol milióna eur, poplatky sú poplatky, ľudia sú ľudia a poplatky a ľudia sú tie najväčšie príjmy! Nalomiť túto rovnicu môže len silná konkurencia (naozaj silná, nie to čo je tu teraz) a nie zákon o ochrane.

V prvom polroku sa zisky bankového sektora mimoriadne prepadli, takže cez nové cenníky majú čo doháňať. A zdá sa, že doženú, nech štát robí čo chce.  Treba si povedať, že tadeto cesta nevedie. Ustavične niekomu diktovať a predpisovať čo má robiť, jednoducho nemôže trvať večne. Aj keď tento zápas ešte nekončí, náš premiér by mal zvoliť iný štýl hry, inak duel prehrá!

 

Celý príspevok si môžete prečítať v aktuálnom čísle Investičných Novín

 

O tom, ako Slováci zaostávajú

09.09.2012

Výsledok prieskumu Svetového ekonomického fóra o konkurencieschopnosti krajín nás veru neprekvapil. Že tu máme vysokú mieru klientelizmu, korupcie a podnikanie sa tu dá prirovnať výstupu na Mount Everest, sme vedeli už dávno. Formálne umiestnenie na 71. mieste a zaostávanie za bratmi Čechmi o 30 priečok nie je ani výsmechom, skôr dôvodom pre neúprosný plač. Ako [...]

7 zápalných šnúr, ktoré nás môžu odpáliť!

26.07.2012

Už skončili žarty typu „ten má taký dôchodok, ten také siesty“ a pod.. Kým Grécko bolo len malé nevýznamné zahrievacie kolo, v tom nasledujúcom, čo nás čaká, nám bude všetkým poriadne horúco! Hovorím o Španielsku, o ktorého nepriaznivom stave sa pred rokom ešte len pošepkávalo. Dnes zaplavuje väčšinu médií, pričom už z nadpisov je zrejmé, že horúco [...]

Chceš platiť zlatom? No daj ešte nejaký

23.07.2012

Pád finančného systému, zlatý štandard a zlato ako hlavná mena. Aktuálne problémy nás doháňajú až k extrémnym názorom, ktoré sú (dovolím si povedať) mylné. Najviac sme ich zrejme pociťovali minulý rok, kedy cena zlata dosiahla historické maximum – 1923 USD/uncu. Prečo tieto (extrémne) myšlienky vznikli? Zástancovia zlatého štandardu a naviazania svetových [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

dusanhruska

Redaktor Investičných Novín (investicne.sk). Blogujem o aktuálnych veciach zo sveta ekonomiky, financií a investovania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 13980x
Priemerná čítanosť článkov: 2796x

Autor blogu

Kategórie